Nobody is Perfect!

Op vrijdag 23 april lanceren we ‘Nobody’s Perfect’, een reeks podcasts rond de gelijknamige werken van Luc Brewaeys. We gaan in een Facebook Live het gesprek aan met één van de componisten aan wie een werk is opgedragen, waarna alle podcasts te beluisteren zijn In de podcasts laten we de componisten aan het woord, of iemand van hun nakomelingen. We bespreken hun relatie met Luc Brewaeys en hoe Luc zich heeft laten inspireren bij het schrijven van de korte composities. De volledige compositie is ook in de podcast te horen.

De reeks Nobody is Perfect begon in 1996, toen Luc Brewaeys een titel zocht voor een werk in opdracht van pianist Ian Pace. Het werd ‘Nobody is Perfect ! (Michael Finnissy Fifty). Daarna volgden nog verschillende werken voor heel uiteenlopende bezettingen. Telkens waren ze opgedragen aan een bevriend componist of muzikant, als een klein verjaardagsgeschenkje. De metier en de stijl van Lucs muziek maar ook zijn persoonlijkheid zit vervat in deze stukjes. Het zijn dan ook de ideale werken om Lucs muziek beter bekend te maken bij een breed publiek. Behalve van het stuk ‘Nobody is Perfect! (André Laporte 65)’ bestaat van de meeste stukken geen of enkel een live registratie.

Het Hermes Ensemble bewees met de uitvoering van Lucs strijkkwartet in de voorbije reeks ‘Whiskey on Stage’ dat dit een kolfje naar hun hand is. Zij zullen dan ook het strijktrio en het kwartet voor hun rekening nemen. Voor de werken ‘Nobody is Perfect! (André Laporte 65)’ en ‘Nobody is Perfect! (Frank Nuyts 50)’ bundelen beide ensembles hun krachten.

De opname wordt uitgebracht onder het label Explicit! Records (onderdeel van Etcetera) en zal toegevoegd worden aan het nieuwe boek dat momenteel geschreven wordt over Luc Brewaeys door Johan Huys. In dat boek zullen biografische elementen vermengd worden met het verhaal van Lucs opera. De publicatie van dit boek is gepland in 2022.

Nobody is Perfect! (Jonathan Harvey 60) (fl cl pno 2’) – door Odysseia **
Nobody is Perfect! (Frank Nuyts 50) (fl, cl, perc, pno, vln, vla, vc 2’) door Odysseia en Hermes *
Per Andre L. 80 (solo vc 3’) door Odysseia *
Nobody is Perfect! (Michael Finissy 50) (pno solo 2’30”) door Hermes Ensemble *
Nobody is Perfect! (André Laporte 65) (1,1,1,1 – 1,1,1,0 – 2 Perc. – P – 1,1,1,1,1 2’) door Odysseia en Hermes**
Nobody is Perfect! (Lukas Foss 75) (strijkkwartet 4’) door Hermes Ensemble *
Nobody is Perfect! (Joao Pedro Oliviera 40) (strijktrio 3’30”) door Hermes Ensemble *

*eerste opname
** eerste studio opname