Nobody is Perfect!

Een compositie als cadeau, waarom niet?

‘Nobody is Perfect’ is een geheel van zes korte composities van Luc Brewaeys. Elke compositie droeg Luc op aan een bevriend componist of muzikant, als een verjaardagsgeschenk. De metier en de stijl van Lucs muziek, maar ook zijn persoonlijkheid, zitten vervat in deze stukjes.

In zes podcastafleveringen vertellen we het verhaal van ‘Nobody is Perfect’. In elke aflevering weerklinkt een compositie en laten we de componist aan het woord aan wie dat specifieke werk opgedragen was (of hun nakomelingen). Ze geven een unieke inkijk in hun relatie met Luc Brewaeys. Ook komen we te weten hoe Luc zich liet inspireren bij het schrijven van de korte composities.

Behalve van het stuk ‘Nobody is Perfect! (André Laporte 65)’ bestaan er geen opnames of enkel live registraties van de composities. Odysseia Ensemble en HERMESensemble brengen daar verandering in! In januari 2021 namen beide ensembles de volledige reeks op. HERMESensemble verzorgde het strijktrio en het kwartet. Voor de werken ‘Nobody is Perfect! (André Laporte 65)’ en ‘Nobody is Perfect! (Frank Nuyts 50)’ bundelden beide ensembles hun krachten.

Nobody is Perfect! (Jonathan Harvey 60) – door Odysseia Ensemble

Nobody is Perfect! (Frank Nuyts 50) – door Odysseia Ensemble en HERMESensemble

Per Andre L. 80 – door Odysseia Ensemble

Nobody is Perfect! (Michael Finissy 50) – door HERMESensemble

Nobody is Perfect! (André Laporte 65) – door Odysseia Ensemble en HERMESensemble

Nobody is Perfect! (Lukas Foss 75) – door HERMESensemble

Nobody is Perfect! (Joao Pedro Oliviera 40) – door HERMESensemble